ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О ЛИЈЕЧЕЊУ И РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ПОВРАТНИКА У ЈЗУ ИНСТИТУТ ЗА ФИЗИКАЛНУ МЕДИЦИНУ, РЕХАБИЛИТАЦИЈУ И ОРТОПЕДСКУ ХИРУРГИЈУ ,,ДР МИРОСЛАВ ЗОТОВИЋ” БАЊА ЛУКА

У Бања Луци је данас потписан Протокол о лијечењу и рехабилитацији повратника у ЈЗУ Институт за физикалну медицину, рехабилитацију и ортопедску хирургију ,,Др Мирослав Зотовић”.

Протокол о рехабилитацији и лијечењу повратника у институту ,, Др Мирослав Зотовић” потписали су Др Ален Шеранић министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, Проф. др Горан Талић директор Института Др Мирослав Зотовић, Немања Давидовић у име Центра за подршку повратницима, начелница општине Дрвар Душица Рунић, начелник општине Босанско Грахово Урош Ђуран и начелник општине Гламоч Небојша Радивојша.

Да би остварио лијечење и рехабилитацију пацијент мора имати пријављено пребивалиште и боравиште у једној од општина Кантона 10 и Кантона 1.

Потписивањем Протокола, повратницима из поменутих општина, обезбјеђене су консултатитвно-специјалистичке услуге и медицинска рехабилитација на Институту ,, Др Мирослав Зотовић”.

За услуге лијечења и рехабилитације повратници ће моћи користити потврду о повратку из једне од поменутих општина. Преглед се заказује најавом телефонским путем или консултативно -специјалистичким налазом доктора из области медицинске рехабилитације коју пружа Институт ,, Др Мирослав Зотовић.”

До краја ове године Институт ће услуге пружати о свом трошку, а у наредним годинама оне ће се финансирати са посебне ставке у Буџету Републике Српске.